Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου petit beurre
- 500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστο
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 1 κουταλακι του γλυκού εσανς βανιλια
- 250 γρ. Γαλα
- 5 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανιλια
- Φρέσκα φρούτα η μαρμελάδα φρούτων της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
Μαρία Βλαχάκη, http://www.cakesandcookies.gr
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γιαούρτι,τη βανιλια,τη ζάχαρη,το γαλα και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πηξει.
- Σε πυρέξ στρωνουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Πριν το σερβίρουμε στρωνουμε επάνω τα φρούτα η την μαρμελάδα.
Trifle με μπισκότα και φράουλες
Υλικά:
- 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου βανιλια
- 700 μλ. Γαλα
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
- 450 γρ. Φράουλες σε φετουλες
- 340 μλ. Κρέμα χτυπημενη σε σαντιγί
- Ξύσμα από σοκολάτα κουβερτουρα
Εκτέλεση:
Μαρία Βλαχάκη, http://www.cakesandcookies.gr
- Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνουμε να κρυώσει με μεμβράνη στην επιφάνεια.
- Όταν κρυώσει ανακατεύουμε απαλά με την μισή σαντιγί.
- Βουτάμε τα σαβαγιαρ στο γαλα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ η σε ατομικά ποτήρια.
- Από πάνω ρίχνουμε κρέμα και στη συνέχεια φράουλες.
- Βάζουμε ξανά σαβαγιαρ και δεύτερη στρώση από κρέμα και φράουλες.
- Στρωνουμε από πάνω λίγη σαντιγί και βάζουμε ολόκληρες φράουλες για ντεκόρ.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτουρα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν σερβίρουμε.
Τούρτα σοκολάτας με πουράκια
Υλικά:
- 1 κουτί πουρακια
- 175 γρ. Βούτυρο μαλακό
- 175 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 175 γρ. Ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 300 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Μαρία Βλαχάκη, http://www.cakesandcookies.gr
- Βάζουμε στο μιξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε πάλι εώς ότου έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε 2 τασάκια 18 εκατοστων και ψηνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα τεμαχισμένη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλα η σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει και να πηξει.
- Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κεικ και από πάνω βάζουμε κρέμα σοκολάτας και την στρωνουμε.
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κεικ και πάλι σοκολάτα από πάνω και στρωνουμε.
- Απλωνουμε κρέμα σοκολάτας στα πλαινα της τουρτας και κολλάμε τα πουρακια γύρω γυρω.
- Δενουμε με μια κορδέλα και αφήνουμε την Τουρτα να σφίξει.