Συνταγές

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου petit beurre
  • 500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστο
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κουταλακι του γλυκού εσανς βανιλια
  • 250 γρ. Γαλα
  • 5 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανιλια
  • Φρέσκα φρούτα η μαρμελάδα φρούτων της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γιαούρτι,τη βανιλια,τη ζάχαρη,το γαλα και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πηξει.
  2. Σε πυρέξ στρωνουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.
  3. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  4. Πριν το σερβίρουμε στρωνουμε επάνω τα φρούτα η την μαρμελάδα.
Μαρία Βλαχάκη, http://www.cakesandcookies.gr

Trifle με μπισκότα και φράουλες

Υλικά:

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου βανιλια
  • 700 μλ. Γαλα
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
  • 450 γρ. Φράουλες σε φετουλες
  • 340 μλ. Κρέμα χτυπημενη σε σαντιγί
  • Ξύσμα από σοκολάτα κουβερτουρα

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνουμε να κρυώσει με μεμβράνη στην επιφάνεια.
  2. Όταν κρυώσει ανακατεύουμε απαλά με την μισή σαντιγί.
  3. Βουτάμε τα σαβαγιαρ στο γαλα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ η σε ατομικά ποτήρια.
  4. Από πάνω ρίχνουμε κρέμα και στη συνέχεια φράουλες.
  5. Βάζουμε ξανά σαβαγιαρ και δεύτερη στρώση από κρέμα και φράουλες.
  6. Στρωνουμε από πάνω λίγη σαντιγί και βάζουμε ολόκληρες φράουλες για ντεκόρ.
  7. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτουρα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν σερβίρουμε.
Μαρία Βλαχάκη, http://www.cakesandcookies.gr

Τούρτα σοκολάτας με πουράκια

Υλικά:

  • 1 κουτί πουρακια
  • 175 γρ. Βούτυρο μαλακό
  • 175 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 175 γρ. Ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 300 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
  • 300 γρ. Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στο μιξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε πάλι εώς ότου έχουμε ένα λείο μίγμα.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα σε 2 τασάκια 18 εκατοστων και ψηνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.
  5. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα τεμαχισμένη.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλα η σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει και να πηξει.
  7. Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κεικ και από πάνω βάζουμε κρέμα σοκολάτας και την στρωνουμε.
  8. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κεικ και πάλι σοκολάτα από πάνω και στρωνουμε.
  9. Απλωνουμε κρέμα σοκολάτας στα πλαινα της τουρτας και κολλάμε τα πουρακια γύρω γυρω.
  10. Δενουμε με μια κορδέλα και αφήνουμε την Τουρτα να σφίξει.
Μαρία Βλαχάκη, http://www.cakesandcookies.gr